۱-شرحي بر نقش طراحي در ساخت و ساز، تئوريها در معماري، مفاهيم و تعريفها
۲-تحليل نمونههايي از معماري معاصر که براساس اهداف طراحي يا ايدههاي طراحي آنها و مقايسه با راهحلهايشان در اجرا انتخاب شدهاند.
۳-مقايسه اهدافي که راهنماي معماري حال حاضر هستند. مشخصههاي ابزار معماري (عناصر طراحي که براي حل مسئله در اختيار معمار قرار دارد)
مقايسه و تفاوت اصول و مشخصهها
در صفحات قبل مجموعهاي از مشخصههاي معماري و اجراي واقعي آن با تحليلهايي از اصول متداول نشان داده شد. با مراجعه به ساختمانها و پروژههاي انتخاب شده گزيدهاي از مفاهيم، ايدهها و مدلهاي واقعي براي معماري حال و آينده بدست ميآيد براي فهم بهتر در صفحات بعد برخي از اين مشخصهها را در روند طراحي بررسي ميکنيم.
همانطور که قبلاًنوشته شد، مشخصههاي معماري را ميتوان بصورت نوشته،نقشه و مدلهاي سه بعدي نشان داد درک يک محيط مصنوع به زبان مواد و مصالح واقعي همواره با نقشه، اسکيس و يا مدل صورت ميپذيرد. هر کدام از نقشهها يا آمکيسها داراي تعداد زيادي اصول و نقطه نظرات مختلف است. از اين رو در صفحات بعد يکسري عناصر طراحي و مشخصههاي معماري براي استفاده در کارهاي آينده بصورت گرافيکي ارائه ميشود.
اين نمايش شماتيک عناصر طراحي گزيدهاي از راهحلهاي ممکن را بصورت اسکيس (که زبان طراحي معماري است) به شما عرض ميکند در اين فرايند سعي شده است تا با ابزار معماري، مسائل فضا، هندسه،چيدمان و تناسبات و به همان نسبت مسائل جامعهشناسي و روانشانس به تصوير کشيده شود. عناصر طراحي، کوچکترين واحد واقعي را در «سنتز» يک مفهوم طراحي نشان ميدهند.
اين عناصر، متسقل از نوع استفاده ساختمان، و يا معمارشان بوده و صرفاً براساس مشخصههاي معماريشان انتخاب شدهاند مشخصههاي معماري و عناصر طراحي مربوطه ذهني هستند آنها گزيده کوچکي از تعداد خيلي زيادي هستند که ميتوانستيم در اين مجموعه بگنجانيم، عناصر طراحي ميتواند به طراحات در توسعه ايدههايشان کمک کند. اگرچه براي اجتناب از اقتباسهاي بدون تفکر و تفسيرهاي غلط از حرکتها و سبکهاي هر دوره شناخت مناسبات مشترک اهداف مکتوب و ارائه آنها در طراحي و حتي اجراء اهميتي اساسي دارد.
طبق نظر جويديک ميتوان مشخصهها را به شيوههاي مختلف مانند کيفي، کمي، مجرد و غيره طبقهبندي نمود بعد از محدود کردن اين مجموعه مشخصههاي معماري برخي از سبکها و روشهاي دهه اخير مشاهده ميشود. که تقريباً تمام دستهبنديهاي اهداف و اصول ذاتاً کيفي هستند. جنبههاي کمي تنها اثر ضعيفي بر مفاهيم طراحي ابداعي يک معماري نو دارد.
علاوه بر اين مشاهده ميشود که مشخصههاي کيفي سه دسته هستند: ۱مشخصههاي عقلي ۲مشخصههاي روانشناسي ۳مشخصههاي سمبوليک. اين تقسيم نتيجه طبيعي دستهبندي اصول است که براي دستيابي به اهداف قلي، سمبوليک و روان شناسي همکاري ميکنند، بطور عجيبي اين تقسيمبندي سه گانه با آن پيشنهادي که در سال ۱۹۳۸ توسط فريتزشومافر براي طراحي ساختمان ما ارائه شد مطابقت ميکند: تأثيراتي مربوط به عقل احساس و روان.
بدون دیدگاه