برقکشی ساختمان به مجموعه کارهای برق ساختمان اعم از اصلاح و نوسازی سیم های برق ساختمان ، تعویض و تعبیه پریز برق و کلید برق ، نور مخفی سقفی ، دیوارکوب و نورپردازی داخلی ، بهینه سازی فیوز ها و نوسازی و نصب جعبه فیوز ، تابلو برق ، آنتن مرکزی ، سیستم های امنیتی و … گفته میشود. طراحی داخلی سه بعدی پیش از برقکشی ساختمان یکی از مهمترین فاکتورهای اصلاح سیستم برق ساختمان در بازسازی است ( مخصوصاً نور مخفی ) به نحویکه تعیین محل های نورپردازی ( نورپردازی دیوارکوب و نور مخفی ) مطلوب باید پیش از برقکشی ساختمان معین شود تا سیستم نورپردازی توکار اجرا شود در غیر اینصورت برقکشی ساختمان روکار خواهد بود که طبیعتاً جلوه خوشایندی را به همراه نخواهد داشت. همچنین آشپزخانه واحد مسکونی نیاز به برقکشی مهندسی و اصولی دارد. محل قرارگیری پریزها در آشپزخانه و نوع کاربرد هر پریز بسیار مهم است. به عنوان مثال نباید پریز دستگاه ماشین لباسشویی و مایکروفر یا فرگازی در کنار هم باشد. زیرا در صورت استفاده همزمان از این دو دستگاه فشار بالا بر خط سیم منجر به آب شدن روکش سیم میشود. همچنین سی انتظار برای هود و نور چراغ های زیر کابینت آشپزخانه نباید فراموش شود. با توجه به اینکه برای نور زیرکابینتی از لامپ LED استفاده میشود استفاده از سیم ۱/۵ برای این منظور کافی است.
به عنوان یک قانون کلی برای سیم کشی پریز برق از سیم ۲/۵ و برای سیم کشی روشنایی از سیم ۱/۵ استفاده میشود. همچنین برای روشنایی از فیوز مینیاتوری تیپ B و برای پریز بهتر است از فیوز مینیاتوری تیپ C استفاده شود. همچنین بهتر است از فیوز حداقل ۲۵ آمپری استفاده شود. در غیر اینصورت با کشش بیش از حد برق توسط لوازم منزل احتمال داغ شدن فیوز و پریدن آن بسیار محتمل است. برخی از کارفرمایان از دستگاه استابیلایزر استفاده میکنند. دستگاه استابیلایزر که در ایران با نام فاراتل شناخته میشود دستگاهی است که از نوسان برق جلوگیری میکند. در واقع دستگاه فاراتل جلوی شوک ناشی از نوسانات برق شهری را میگیرد. برای استفاده از دستگاه استابلایزر در خانه ابتدا در نزدیکی محل جعبه فیوز مکان مناسبی را تعبیه میکنیم. با توجه به اینکه وزن دستگاه استابیلایزر در حدود ۴۰ کیلوگرم است باید از مقاومت محل ساخته شده اطمینان پیدا کرد. سپس برق شهری که از کنتور اصلی ساختمان آمده را باید به دستگاه استابیلایزر متصل کرد و از دستگاه به جعبه فیوز خروجی گرفت. به این صورت کل برقکشی ساختمان به دستگاه نوسان گیری برق شهری یا استابیلایزر مجهز خواهد شد.
تعیین قطر سیم مصرفی بر اساس جدول مهندسی برق ساختمان صورت میگیرد. به نحویکه تعیین علمی قطر سیم از بروز افت آمپراژ و نوسانات ولتاژ مخصوصاً در ساختمانهای اداری و تجاری و منازلی که از چندین هواساز پرمصرف استفاده میکنند جلوگیری میکند. چنانچه جعبه فیوز متناسب با آمپراژ مصرفی انتخاب نشود در ساعات اوج مصرف جعبه فیوز برای جلوگیری از آسیب وسایل برقی سیستم برق را قطع خواهد کرد که اصطلاحاً فیوز میپرد.
قطع متناوب و آزاردهنده جعبه فیوز ها معمولاً در ساختمنهای تجاری رخ میدهد که انتخاب جعبه فیوز مناسب در پیشگیری آن بسیار مهم است. همچنین چنانچه قطر و طول سیم متناسب با مصرف برق ساختمان انتخاب نشود، مقاومت جریان در سیم بالا رفته که نتیجتاً منجر به ذوب شدن روکش پلاستیکی سیم و آتش سوزی جعبه فیوز میشود. آتش گرفتن سیم های برق ساختمان بیشتر در واحدهای اداری رخ میدهد که به سادگی و بر اساس جدولهای مهندسی برقکشی ساختمان قابل پیشگیری است.
برقکشی کلید پانلی
برقکشی کلید پانلی
قبل از برقکشی ساختمان
برقکشی ساختمان از جعبه فیوز – قبل
برقکشی و نصب کلید و پریز ساختمان
برقکشی ساختمان
سیم کشی برق حیاط خلوت برای نورپردازی
برقکشی حیاط خلوت
برقکشی ساختمان مسکونی
برقکشی ساختمان مسکونی
برقکشی آپارتمان
برقکشی منزل
حفاظت از لوله برق در کف
سیم کشی ساختمان
سیم کشی ساختمان مسکونی
سیم کشی ساختمان مسکونی
برقکشی منزل
برقکشی منزل
بعد از برقکشی ساختمان
برقکشی ساختمان از جعبه فیوز – بعد
نصب جعبه فیوز و سیم کشی جعبه فیوز
نصب جعبه فیوز
لوله برق پلیکا در دیوار
لوله گذاری برق ساختمان در دیوار
سیم کشی منزل
سیم کشی منزل
لوله برق پلیکا در کف
لوله گذاری برق ساختمان در کف
ماهیچه کشی بر روی لوله برق
سیم کشی برق ساختمان
سیم کشی آنتن مرکزی
سیم کشی آنتن مرکزی
سیم کشی ساختمان
برای سیم کشی ساختمان نیاز به لوازمی است که هر برقکاری لیست خرید آن را به کارفرما میدهد. برای اجرای سیم کشی ساختمان به لوله پلیکا ۲۰ نسوز لازم است اصطلاحاً به آن لوله برق نیز میگویند. لوله برق در دو نوع خشک و منعطف در بازار موجود است. هرچه وزن لوله پلیکا بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر است. همچنین برای اتصال لوله برق به یکدیگر از زانویی استفاده میشود. از دیگر مصالح پرکاربرد در سیم کشی ساختمان لوله خرطومی است. لوله خرطومی برق برای سیم کشی در سقف و دیوار کاربرد فراوان دارد. استفاده از لوله برق و خرطومی دو دلیل مهم دارد. یکی آنکه از آسیب دیدن سیم جلوگیری میکند و دیگری اینکه در شرایطی که نیاز به تعویض سیم کشی ساختمان در آینده باشد میتوان با استفاده از فنر مخصوص برقکاری نسبت به تعویض سیم اقدام کرد. از دیگر مصالح پرکاربرد در برق ساختمان قوطی برق است. قوطی برق برای قرارگیری مکانیزم کلید و پریز تعبیه میشود. استفاده از قوطی برق عمیق در ساختمان توصیه میشود. همچنین بهتر است که از سیم افشان به منظور سیم کشی ساختمان استفاده شود. در صورتیکه در ساختمان برق سه فاز پشت کنتور داخل واحد آمده باشد باید از قطعه ای به نام کنترل فاز استفاده کرد تا برق سه فاز را به برق تکفاز تبدیل کرد. استفاده از برق سه فاز در منازل مسکونی برای وسایل معمولی عملاً غیر ممکن است اما برای دستگاه فن کویل سقفی و داکت اسپلیت معمولاً از برق سه فاز استفاده میشود.
در اکثر ساختمان ها سیستم برقکشی ساختمان و آنتن مرکزی از کف اجرا میشود به نحویکه رشته سیم فاز اصلی از کنتور اصلی ساختمان که معمولاً در خارج از ساختمان و در دسترس مامور سازمان برق تعبیه شده پس از ورود به جعبه فیوز داخل واحد از طریق کف ساختمان به تمامی نقاط ساختمان توزیع میشود. در نتیجه اصلاح و بازسازی کلی سیستم برقکشی ساختمان و آنتن مرکزی و نور مخفی فقط در صورت تخریب کف و اصلاح کلید و پریز از طریق تخریب دیوار امکان پذیر است.
همچنین برای محافظت از پوسیدگی سیم های برق ساختمان و آنتن مرکزی و دسترسی ساده به ابتدا و انتهای مسیر برقکشی ساختمان ، سیم برق را در کف از لوله برق پلیکا و در دیوار از خرطومی برق عبور میدهند. مزیت اصلی استفاده از لوله پلیکا و خرطومی این است که چنانچه پس از مدتی به هر علتی جریان برق سیم قطع شد میتوان با فنر مخصوص سیم جدید را جایگزین سیم قبلی کرد بدون اینکه هیچگونه خسارتی به گچکاری دیوار یا کف وارد شود.
آیفون تصویری رنگی و لمسی
آیفون تصویری
پایه آیفون ورودی لابی ساختمان
پایه آیفون سنگی
کلید برق در لاله زار
انواع کلید برق
لوله خرطومی برق و قاب پریز
لوله خرطومی برق
سیم کشی برق پریز از کف
ضوابط لوله گذاری برقکشی ساختمان در کف
پانل آیفون تصویری لمسی
آیفون تصویری با صفحه لمسی
پایه آیفون سنگی جلوی در ورودی
پایه آیفون سنگ طبیعی
پریز برق در لاله زار
انواع پریز برق
لوله برق پی وی سی
لوله برق پلیکا
سیم کشی برق پریز از سقف
ضوابط لوله گذاری برقکشی ساختمان در سقف

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *